• تاریخ انتشار : 1399/05/12 - 15:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2346
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

باحضور رئیس دانشگاه کمیته اپیدمیولوژی کووید 19دانشگاه تشکیل شد

در نشست کمیته اپیدمیولوژی کووید 19 دانشگاه، ارزیابی‌های اپیدمیولوژیک در زمینه پایش اپیدمی کووید 19، نرم‌افزار ردیابی بیماران و تماس‌های آن‌ها، اقدامات معاونت‌های بهداشت، درمان و غذا و دارو در مدیریت اپیدمی و همچنین پیشنهادها و سؤالات پژوهشی معاونت توسعه به‌منظور پشتیبانی مؤثرتر واحدهای دانشگاه در مقابله با اپیدمی کووید19 موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
 در این نشست که یکشنبه 12 مرداد 99 در سالن شورای حکیم برگزار شد، دکتر اکبر فتوحی استاد اپیدمیولوژی دانشگاه، با اشاره به روند اجرای 4 پروژه تحقیقاتی در زمینه مدیریت کووید 19 گفت: پایلوت طرح بررسی راه‌های انتقال عفونت در استان تهران اجراشده و از این هفته پروژه اصلی آغاز می‌شود.

بررسی طرح های تحقیقاتی کمیته کووید 19
وی افزود: ارزیابی رفتار مردم در مواجهه با عوامل خطر بیماری کووید 19 در استان تهران نیز  پروژه دیگری است که مصوب شده و از این هفته جمع‌آوری اطلاعات آن در حوزه معاونت بهداشت انجام می‌شود. 

دکتر فتوحی با اشاره به پروژه تدوین دستورالعمل فاصله‌گذاریفاصله‌گذاری فیزیکی در جمعیت استان تهران گفت: این دستورالعمل نوشته‌شده و وزارت بهداشت نیز دستورالعمل مشابه ای را به این منظور  ابلاغ کرده است که محورها و نحوه اجرایی شدن آن مورد برسی قرار گرفت.
این استاد دانشگاه، یکپارچه‌سازی و راه‌اندازی نظام مراقبت از بیماری کووید 19 در استان تهران را طرح مفصل و طولانی‌مدت دیگری خواند که با همکاری حوزه آی تی دانشگاه و معاونت‌های بهداشت و درمان اجرایی می‌شود. 

وی در جمع‌بندی سخنان خود با اشاره به اهداف اجرای این 4 پروژه گفت:  امیدواریم با اطلاعاتی که به دست می‌آوریم، موج دوم را سریع‌تر کنترل کنیم؛ مردم توانمندتر شوند و نگذاریم موج سوم رخ دهد. لازم است روند اپیدمی را مرتب پایش کنیم و متناسب با وضعیتی که استان تهران دارد برای مدیریت اپیدمی و جلوگیری از موج سوم و همچنین مدیریت بیمارانی که مبتلا شده‌اند اقدام کنیم.

حمایت معاونت بهداشت از اجرای پروژه های تحقیقاتی
دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به پیگیری اجرای طرح بررسی راه‌های انتقال عفونت در استان تهران با همکاری دانشگاه‌های مستقر تهران گفت: این طرح در کمیته HSR سه دانشگاه مطرح و مصوب شد. پس از دریافت پرسشنامه، با کمک پرسشگران معاونت بهداشت می‌توانیم اطلاعات لازم را از حجم نمونه موردنظر جمع‌آوری کنیم و پرسش‌نامه‌های تکمیل‌شده را تا آخر هفته تحویل دهیم.
وی با اشاره به بازدید از مراکز دولتی تهران به‌منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: 40 درصد از سازمان‌های دولتی مستقر در تهران ملی هستند و نه استانی؛ به این منظور با کمک  دو دانشگاه دیگر شهر تهران، از روز گذشته، بازدید از مراکز دولتی را در دستور کار قراردادیم و شاخص‌های اعمال دورکاری، استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاریفاصله‌گذاری و... را بررسی می‌کنیم.

تشریح دستورالعمل فاصله گذاری فیزیکی
سپس دکتر مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه، دستورالعمل فاصله‌گذاری فیزیکی در بحران کووید 19 را تشریح کرد و گفت: کاهش تماس‌ها و قطع زنجیره انتقال، یکی از مهم‌ترین راهبردهای پیشگیری و کنترل همه‌گیری بیماری‌های واگیر، ازجمله کووید 19 است. به این منظور از روش‌های ایزولاسیون و قرنطینه استفاده می‌شود. اگر این دو روش موفق نبود و  عده زیادی مبتلابه عفونت و یا ناقل شدند؛ به رعایت فاصله فیزیکی توصیه می‌شود. که در این حالت مردم از حضور در مراسم جشن و عزا، دور همی و هرگونه تجمع به‌ویژه در امکان سرپوشیده و تردد و جابه‌جایی غیرضروری باید پرهیز کنند. چنانچه بازهم امکان کنترل اپیدمی فراهم نشد، از روش چهارم که اقدام اجباری و شامل برقراری نوعی حالت امنیتی است استفاده می‌شود.

ایجاد امکان پایش و رصد الکترونیک بیماران کووید 19
در ادامه دکتر سینا مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، اقدامات انجام‌شده در زمینه  پایش و رصد الکترونیک بیماران کووید 19 را بیان کرد و گفت: در جلسات قبل، مدیریت آمار و فناوری دانشگاه مکلف شد؛ راهکار مناسب الکترونیکی را برای پایش و رصد بیماران شناسایی کند. به این منظور تجربه موفق دانشگاه شاهرود را بررسی کردیم اما باتوجه به محدودیت‌هایی که سامانه شاهرود در تهران داشت لازم بود نرم‌افزار دیگری مورداستفاده قرار گیرد.
وی افزود: به این منظور به‌کارگیری سامانه ماسک در دستور کار قرار گرفت. این سامانه قابلیت اتصال به سامانه‌های MCMC، پورتال و HIS  و همچنین امکان نصب در تلفن همراه هوشمند بیماران را دارد. وب‌سرویس ارسال اطلاعات بیماران کووید 19 نیز به‌منظور طراحی نقشه پراکندگی بیماران ایجادشده است. با طراحی نقشه پراکندگی بیماران، در موج سوم متوجه کانون‌های تجمع بیماران خواهیم شد.

بررسی راهبردهای معاونت درمان در مدیریت کووید 19
سپس دکتر فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه، راهبردهای مرتبط با کارگروه مراقبت و درمان را تشریح کرد و گفت: برای هر بیمارستان دو سناریو ظرفیت سنجی بخش‌های کووید و غیرکووید در زمینه نیروی انسانی، اقلام مصرفی، تجهیزات پزشکی و فضای فیزیکی تعریف شد و هریک از بیمارستان‌ها ظرفیت خود را اعلام کردند.
دکتر علامه با تأکید بر نظارت بر عملکرد بیمارستان‌ها در زمینه آمادگی و پاسخگویی مناسب در مواجه با همه‌گیری کووید 19 گفت: توانمندسازی و حفظ ایمنی کارکنان بیمارستان‌ها، در دستور کار قرارگرفته است. خوشبختانه سطح استعلاجی کارکنان کاهش و حالشان بهبود پیداکرده است. همچنین به‌منظور توانمندسازی بیماران و مراجعه‌کنندگان نیز تولید محتوای آموزشی، ایجاد کلینیک‌های مجازی و سیستم مشاوره تلفنی موردتوجه قرار دارد.

تشریح نقش حمایتی و حفاظتی معاونت غذا و دارو در کووید 19
در ادامه دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه، بابیان برنامه معاونت غذا و دارو در مدیریت اپیدمی کووید 19 گفت: این معاونت نقش حمایتی و حفاظتی را برعهده دارد. براین اساس در زمینه نظارت بر تهیه و تولید مواد ضدعفونی، برخورد با خطاها، برنامه‌ریزی به‌منظور تأمین اقلام حفاظتی و داروهای مورداستفاده در درمان بیماران کووید 19 اقدامات متعددی تاکنون انجام‌شده است.
وی بر آموزش و فرهنگ‌سازی در واحدهای زیرمجموعه معاونت غذا و دارو تأکید کرد و گفت: به‌منظور ارائه خدمات غیرحضوری و کاهش نیاز به مراجعه حضوری،  توسعه کمی و کیفی فرآیندهای میزخدمت در دستور کار قرار گرفت.

پیشنهادهای پژوهشی معاونت توسعه 
در ادامه دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، موضوعاتی را که لازم است کمیته اپیدمولوژی به تحقیق درمورد آن بپردازد اشاره کرد و گفت: تیمی را در نظر بگیرید که در زمینه  میزان تأثیرگذاری دستورالعمل‌های ابلاغی، اثربخشی دورکاری، دوران نقاهت کارکنان در مرخصی‌های استعلاجی، میزان رضایتمندی کارکنان و بیماران در کمک گرفتن از نیروهای داوطلب، کیفیت تجهیزات موردنیاز کووید 19 شامل ونتیلاتور و اکسیژن ساز، علل کاهش مشارکت‌ها و سرمایه اجتماعی در موج دوم، تأثیر نقاهتگاه‌ها و... تحقیق و بررسی کنند.
وی افزود: لازم است این موضوعات آسیب‌شناسی شود و با دراختیار داشتن اطلاعات موردنیاز در هریک از این محورها، خود را  برای مواجه‌شدن به موج سوم احتمالی کووید 19 آماده کنیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,اخبار ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 159859
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *